Zvērači: Kraukļu vārdotājs


Latvijas Nacionālā bibliotēka jau kopš 2009.gada īsteno lasīšanas veicināšanas programmu “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. Šogad esmu pieteikusies programmā, kas nozīmē izlasīt sešas sekojošas grāmatas no 2016. gada programmas grāmatu kolekcijas:

 
Džeikobs Grejs. Zvērači: kraukļu vārdotājs. – Rīga : Zvaigzne ABC, 2016.
Māris Rungulis. Sāļās pankūkas. – Rīga : Pētergailis, 2015.
Pēters Brūveris. Grāmata Gundegai: dzejoļi ne tikai bērniem. – Rīga : Zvaigzne ABC, 2015.
Keilebs Krisps. Tikai ne Aivija Pokita! – Rīga : Kontinents, 2015.
Henriks Tamms. Nindzja Timijs un nozagtie smiekli. – Rīga : Zvaigzne ABC, 2016.
Džila Lūisa. Sarkanais ibiss. - Rīga : J.L.V., 2015.
 


Grāmatas nosaukums: Zvērači: Kraukļu vārdotājs
Autors: Džeikobs Grejs
Izdevējs: Zvaigzne ABC
Izlasīju  4.septembrī

Paskatoties uz grāmatas noformējumu uzreiz secinu, ka tā būs šausmu pilna. Mans secinājums nebijā īsti pareizs, jo grāmata nebija īsti baisa.
 
Galvenais varonis ir Krā, kurš ir 13 gadus vecs zēns, kas spēj sarunāties un saprast kraukļus. Krā ar saviem kraukļiem dzīvo paša celtā būdā kādā parka kokā.
 
Krā nav māju un ģimenes, viņam ir tikai 3 uzticami kraukļi. Ik katru nakti viņš redz vienu un to pašu sapni, kurā viņa vecāki zēnu 5 gadu vecumā pamet.
 
Krā dzīvo savu nabadzīgo dzīvi līdz no cietuma izbēg 3 cietumnieki, izmukšanas naktī cietumnieki uzbrūk cietuma direktoram un viņa meitai. Par laimi Krā ar saviem kraukļiem viņus izglābj. Krā iedraudzējas  ar Lidiju, kura ir cietuma direktora meitu.
 
Krā zina, ka būs jāstājas pretī cietumniekiem, tie jānoķer un jāuzzina ko tie vēlas.
 
Grāmatas autors Džeikobs Grejs ir tik pat noslēpumains kā viņa varoņi. Autors par sevi atklāj vien to, ka dzīvo kādā lielā ASV pilsētā, naktīs staigā pa tās ielām un sacer stāstus. Viņš mīl dzīvniekus un pats mēdz sarunāties ar kraukļiem... Taču neviens tā arī nezina, vai viņš saprot, ko tie atbild.
 
:) - Šādu grāmatu pati neizvēlētos, bet es esmu pieteikusies pusaudžu žūrijā, tāpēc šī ir pirmā grāmata no saraksta. Grāmata bija interesanta ar daudz pavērsieniem. Varbūt, jāizlasa vēl kāda fantastikas grāmata?

4 komentāri: